Halaman

Translate

Jumaat, 30 Oktober 2015

CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015

lynk.my


Buzzy bee
Pernah dengar pasal Lynk.my ? Sebenarnya aku pun baru jer dengar, ini pun berkat  kerajinanan aku berblogwalking ni. Lynk.my menawarkan servis percuma memendekkan URL. Bukan sahaja percuma anda juga akan dibayar (mengikut terma dan syarat) jika menggunakan servis memendekkan URL ini. Menarik bukan ? Kalau yang kurang faham boleh tengok contoh yang dibawah ini.  


Contoh : ini link aku sendiri  http://peluangtercipta.blogspot.my/2014/11/perempuan-cina-bila-memandu-sangat.html   kalau post dalam facebook jadi panjangla URL dia. So bila guna Lynk.my ni dia akan jadi begini : http://lynk.my/VsHa  ,ha nampak tak ? Kalau letak link begini nampakla kemas dan bolehla hidden sikit tajuk artikel tu.

Untuk pengetahuan pembaca semua Lynk.my telah mengadakan CONTEST REVIEW LYNK.MY jadi aku pun bercadang mengambil bahagian setelah lama tidak menyertai mana-mana contest mahupun event. Doakanlah aku berjaya.

Berikut adalah hadiah yang ditawarkan :

TOP  lynUNDI
Tempat pertama – RM500
Tempat kedua – RM300
Tempat ketiga – RM100

TOP SEO
Tempat pertama –RM500
Tempat kedua – RM300
Tempat ketiga –RM100

TOP CREATIVE
Tempat pertama –RM1000
Tempat kedua –RM500
Tempat ketiga – RM200

50 penyertaaan terawal akan menerima Gajet Khas dari ikedaikami.com



Ha menarik tak? Inilah hadiah yang akan menjadi rebutan ramai blogger nanti.  Mesti ada yang tanya macamana nak join kan?

SYARAT PENYERTAAN
Hanya boleh disertai oleh mana-mana blogger yang berwarganegara Malaysia.

1.   Penyertaan terbuka kepada semua platform blogger namun tidak dibenarkan menggunakan domain atau subdomain yang mempunyai keyword terus kepada contest lynk. contohnya: contestlynk.com,contestlynk.blogreview,com,contestlynk.blogspot.my

Hanya satu penyertaan sahaja dari setiap peserta. Jika anda ada lebih dari satu blog sila gunakan blog terbaik anda untuk pertandingan. Satu penyertaan bermaksud hanya page/entry post yang telah diterima menyertai layak untuk bertanding.

2.   Penggunaan “hacking method” dibenarkan untuk hadiah kategori TOP SEO dan TOP CREATIVE, manakala bagi kategori TOP lynkUNDIpenggunaan bad traffic , autotraffic , bot dan sebagainya kemenangan akan ditarik balik dan diberikan kepada pemenang yang layak.
*Pihak penganjur tidak akan bertanggungjawab sebarang tindakan ban oleh pihak ketiga keatas anda.

3.   Pertandingan berlansung selama lebih kurang DUA bulan, bermula pada 27 Oktober 2015 sehingga 27 Disember 2015. Pihak penganjur mempunyai hak untuk melanjutkan pertandingan jika perlu.

4.   Penyertaan diterima sepanjang tempoh pertandingan. 

5.   Pemenang akan diumumkan pada 29 Disember 2015

6.   Hadiah akan diberikan dalam tempoh 3-14 hari bekerja bermula 30 Disember 2015

SYARAT ARTIKEL/REVIEW

1.   Ditulis dalam bahasa Melayu atau English sahaja.

2.   Artikel mestilah unik dan asli iaitu tidak menciplak hasil penulisan orang lain. Jika pihak penganjur mendapat laporan tentang sebarang peniruan, penyertaan anda akan dibatalkan serta merta.

3.   Artikel mesti di terbitkan pada atau selepas 27 Oktober 2015. Jika artikel diterbitkan sebelum tarikh terlebut, tidak layak utuk menyertai pertandingan.

4.   Tiada had panjang minimun dan maksimum untuk artikel.

5.   Gaya penulisan artikel ialah bebas.

6.   Wajib memiliki akaun di lynk.my dan maklumat pengguna diisi selengkapnya bagi memudahkan urusan agihan hadiah

7.   Wajib menulis review tentang system lynk.my

8.   Wajib menulis tentang pertandingan ini termasuk senarai hadiah dan kategori yang dipertandingkan.

9.   Bagi yang berminat untuk memenangi kategori TOP lynkUNDI anda perlu menggunakan kreativiti anda bagi menarik minat pembaca artikel anda untuk klik pada CONTEST ID sebagai tanda mengundi anda untuk kategori tersebut. 
Antara contoh yang boleh digunakan ialah :
  • Klik sini sebagai undi saya untuk pertandingan ini

  • Klik UNDI untuk saya memenangi sehingga RM4000 daripada lynk
Peserta juga boleh membuat BUTTON UNDI yang di"link"kan ke CONTEST ID supaya lebih menarik pembaca.
Peserta boleh meletakkan BUTTON UNDI pada mana-mana bahagian/artikel TETAPI masih dalam domain blog penyertaan

10.Anda digalakkan untuk menggunakan kreativiti untuk design artikel anda bagi memenangi hadiah bagi kategori TOP CREATIVE

CARA HANTAR PENYERTAAN
1.   Daftar akaun di lynk.my (username dan email aktif anda)

2.   Tulis entry pada blog anda.

3.   Emelkan penyertaan ke contest@lynk.my dengan format :

  • Subjek /Tajuk emel : Join Contest Review lynk
4.   Masukkan maklumat seperti dibawah :

  • Username di lynk :
  • URL artikel/entry Review lynk.my :
5.   Jika syarat-syarat penyertaan dan penulisan artikel dipenuhi, kami akan balas email anda dan anda akan diberikan CONTEST ID yang akan digunakan untuk menyertai kategori TOP lynkUNDI. Anda boleh edit artikel anda untuk masukkan CONTEST ID ini.

6.   Bagi penyertaan yang menggunakan entry hakmilik orang lain , penyertaan akan dibatalkan jika menerima laporan daripada pemilik asal.

PENGUMUMAN PEMENANG

1.   Pemenang ditentukan pada 29 Disember 2015 melalui fanpages lynk.my , email , lynk.my , support.lynk.my dan melalui telefon jika peserta mengisi data lengkap ketika berdaftar di system lynk.my.

2.   Hadiah akan diberikan secara perpindahan internet banking dalam tempoh 3-14 hari bekerja selepas pemenang diumumkan.

3.   Hadiah Giveaway untuk penyertaan akan dipos dan akan diterima pemenang mengikut tempoh yang diberikan PosLaju.



Cara daftar Lynk.my mudah sahaja ,
Pergi ke halaman  Lynk.my
Cari kotak join
Isi maklumat disitu
Sewaktu sign up akan ditanya  nak join publisher atau advertiser , so pilihlah kategori yang mana satu. Kalau tak paham ada ruangan FAQ untuk memudahkan pemahaman tuan-tuan dan puan-puan semua.

Apapun terima kasih buat Lynk.my kerana menganjurkan contest ini disamping membuka satu lagi ruang menjana pendapatan buat blogger semua. Terima kasih banyak-banyak!!

Jadi tunggu apa lagi?

Cepatlah join sekarang!

p/s: kalau tak keberatan sebelum anda meninggalkan blog ini klik> Contest Id < supaya peluang cerah nak menang.Budi baik anda amatlah dihargai..terima kasih.
Buzzy bee
#taksabarnakmenang
#Lynk.my
#shortenyoururl
#undi
#undijangantakundi
#lynkdotmy

40 ulasan:

  1. mcm complicated je syarat dia....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bab undi tu mungkin kot.. Yg lain tu biasa biasa je

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  2. Balasan
    1. Biasa biasa je.. Apa pun terima kasih yer

      Padam
  3. Salam perkenalan. Tahniah atas penyertaan. Post yang menarik. Mudah-mudahan bakal memenangi hadiah yang ditawarkan.

    Download 2 ebook dalam site ini, 4 Kajian tentang shortening url

    http://lynk.my/xCC

    BalasPadam
  4. Salam perkenalan juga...Jalan-jalan dari kontest yang sama...

    anyway good luck yer..

    Contest Review Lynk.my 2015

    BalasPadam
  5. Miaoo...Miaoo...Miaoo
    Jalan-jalan singgah cari makanan dalam blog tuan...
    Miaoo-miaoo nak ucapkan Semoga berjaya untuk kontes ni...

    Jangan lupa klik yer (untuk tabung si miao-miao)--->Contest Review Lynk.my 2015

    BalasPadam
  6. Semoga berjaya buat anda di Contest Review Lynk.my. Satu sistem terbaik untuk memendekkan link.

    BalasPadam
  7. good luck.. tasha aqisha dari contest review lynk.my 2015 jugak...

    BalasPadam
  8. Contest yang menarik
    moga berjaya

    jom singgah sini pulak: http://www.anakulucheka.com/contest-review-lynk-my-2015/

    BalasPadam
  9. Selamat bersaing dan semoga berjaya dalam contest review ini. :)

    BalasPadam
  10. Balasan
    1. Terima kasih.. Disamping bertanding dapat juga kenal blogger blogger lain jugak kan..

      Padam
  11. Contest Lynk.my ini memang lumayan. Semoga anda terpilih menjadi salah seorang pemenang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap Harap begitulah yer he he.. Terima kasih

      Padam
  12. best contest... semoga terpilih n selamat berjaya.... :)

    BalasPadam
  13. Artikel yang menarik.. Gud luck :)
    Contest Review Lynk.my by Astrallusion Arc

    BalasPadam
  14. Selamat bertanding...semoga berjaya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  15. Semoga berjaya.. Aya pun baru join contest ni..

    boleh jemput jenguk di sini: http://www.bloggerwanita.com/contest-review-lynk-my-2015/

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih.. Selamat bersaing :)

      Padam
  16. Balasan
    1. Yelah mintak mintak menang la yer

      Padam
  17. Goodluck dengan contest review lynk.my 2015 ini ..

    - hasrulhassan.com -

    BalasPadam
  18. Alahai..comel nyer lebh tu...semoga berjaya....utk contes review Lynk.my 2015

    BalasPadam